fenyestollazat
Tartalom
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Idő
 
Mennyi az annyi?
Indulás: 2009-06-18
 
Ismerőseink oldalai
 
Tollazat napról-napra

Memento

2013.03.11. 23:47, Tamás

 Cipő, azaz Bódi László halála azt hiszem, hogy nyugodtan mondhatom, hogy sokkolta az embereket. Természetesen súlyos beteg volt, de mégis mindenki reménykedett, hogy meggyógyul, ám nem így történt. Ha jól emlékszem 1990 körül láttam a Republic zenekar "Repül a bálna" című klipjét, de akkor nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú karriert megélő zenekar lesz belölük. Cipőnek jó hangja volt, ez kétségtelen tény, ezt el kell ismernem. Nem is nekem volt a kedvencem, hanem Bánfi Ilonának a Fényes Tollazat alapitó tagjának és vezetőjének. Én csak néhány dalukat szerettem, de csak azért, mert én másféle zenéket, hangzásokat szoktam meg. Akárhogy is Cipő egy egyéniség volt a hazai zenei szinpadokon, és ezért szomorú, hogy meghalt, meg azért, mert még fiatal volt.. A remekj énekhangja, és szövegei fog hiányozni a rajongóknak.  . A kismadár elszállt, de velünk van lélekben, és vigyáz ránk. Nyugodj békében Cipő! 

 

 

Fényes Tollazat!

 

 

 

Csillagok háborúja

2012.08.12. 09:39, Tamás
Risztov Éva visszavág

 Nehéz idők jártak Risztov Évára. Bár a Gonosz Galaktikus Uszószövetségnek sikerült padlóra küldenie, s visszavonulásra kényszerítenie. Pár évvel ezelőtt azonban Risztov Évi elhatározta, hogy visszatér, és újra kezdi, de ezúttal mint hosszútávuszó. Csendesen, visszafogottan készült, és sikerült bejutnia a Londoni Olimpiára. S eljött 2012. augusztus 10.- ke, s Risztov Évi elkezdte a versenyt. A tét óriási volt: be kellett bizonyitania, hogy  képes bármire. A kérdés csak az volt:hogy bírja e erővel....

 

 

Remélem, hogy Risztov Évi nem haragszik meg ezért. A Fényes Tollazat Alkotói Kör neki is, és minden Magyar sportolónak gratulál az Olimpián elért teljesítményéhez:))))

Nemkönyv-Vagy mégis?

2012.06.17. 10:24, Tamás

Manapság mindent lehet. Csapody Kinga kitalálta és néhány író részt vett benne, hogy nem dedikálnak a könyvhéten,amihez joguk van.  Csakhogy olyasmiket csinálnak a könyvekkel, ami már túl megy a jó ízlés határán: lapokat tépkednek ki belőle, kólát öntenek rájuk többek között. S ezt valami küldetéstudatnak fogják fel. Még büszkék is rá. Csakkhogy ilyet egy értelmes író nem csinál. Ehhez kell valami perverzió, amit büntetni kellene, mint a pedofiliát. Lehet, hogy majd a könyv égetés is ekkora örömöt fog okozni nekik? Félek, hogy igen. Rossz felé halad a magyar irodalom. S erről például Karafiáth Orsolya is tehet ezzel a tettével. Kíváncsi lennék, hogyha az ő könyvével tennék ezt mit szólna hozzá? Talán lelkesen asszissztálna hozzá? Még az is lehet. Mindenesetre felháborító, és elitélendő cselekedet. Barbár emberek tesznek ilyet egy könyvvel.  Szomorú az egész ügy. A könyvek nem ezt érdemlik!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

!

Milyen is volt 2011?

2012.01.03. 21:15, Tamás

Milyen is volt 2011 a Fényes Tollazat szemével nézve? Elsősorban kemény. Szembe kellett azzal néznünk, hogy aki az Irodalommal foglalkozik az nagyon hátrányos helyzetben van. Kemény volt abból is, hogy személyes dolgok nehezitették a munkát, de ebbe most nem akarok belemenni. Ugyanakkor van hite, ereje ennek a csapatnak, hiszen az áprilisi estünket a sírból hoztuk tető alá, de szó szerint. Örülök, hogy nagyon jól sikerült kis este lett belőle. S hogy milyen  lesz 2012? Reménykedjünk benne, hogy szebb, és jobb lesz. S boldogabb is. Reméljük, hogy a Fényes  Tollazat bebizonyitja, hogy van helyünk az Irodalmi palettán. Mindenesetre mi nem adjuk fel. Reméljük, hogy ti sem. A Fény vezessen utunkon mindnyájunkat!

  

A Fényes Tollazat első két éve (3.rész)

2011.12.03. 10:01, Tamás

A 2010-.es esztendő az Eötvös könyvtárban kezdödött nagyszámú közönség előtt.  Ez egy kiállítással egybekötött irodalmi est volt, amire Kanizsa Józseftől kaptunk meghívást. Másnap a Kösziben léptünk fel. Itt ugyan már kevesebben voltak, de az is egy remek est volt. 2010. március 5-én a Montázs Teaházban adtunk egy tavaszváró estet, amely nagyon sikeres, és jó volt. Itt történtr az, hogy Lajosék otthon hagytak egy kábelt, úgyhogy egy órás késéssel kezdtünk, de szerintem ezt senki sem bánta. Illetve itt történt az is, hogy Kanizsa József átkeresztelt minket "Fényes-Tollasnak"  és Viki véletlenül Béláként mutatta be Lajost. Szóval érdekes este volt,. az biztos

2010. április 16-án tartottuk első születésnapi estünket, ahol nemcsak mi léptünk fel, hanem a Macskaszem csinos hö lgyei adtak egy remek  koncertet is a Patakyban, nagyszámú közönség előtt. erre az estre jelent meg az első kiadványunk, egy négy oldalas újság, fotókkal, és a verseinkkewl. Ezuton köszönjük Oszvald Györgynek, hogy segített ennek a kiadványnak a létrejöttében. 

 

2010. juniús 25-én a Toroczkó vendéglőben léptünk fel, melyet az árvízkárosultak megsegítéséért csináltunk meg. Itt sajnos elég kevés ember jelent meg, de ennek betudható, hogy az utolsó pillanatban döntöttük el, hogy megcsináljuk ezt az estet.

 

2010. augusztus 13-án egy új helyszínt avattunk:az Arvisura Nemzeti éttermet ahol fellépett velünk Görög Hajnalka énekesnő, és Kalmár Gergely énekes. Ez is egy fantasztikus este volt. Mindenki nagyon jól érezte magát.

 

2010. szeptember 17-én ismét a Kösziben léptünk fel Az Én Hazám című müsorral. Ez volt az első  olyan estünk-amely bár szép műsortt hozott- de de ahol egy-két ember 

jelent meg csak. Sajnos erről a helység vezetője tehetett, aki kiírta az ajtóra, hogy ez egy zártkörű rendezvény.Sőt, ki is zavart három embert, pedig az estünk ingyenes volt.

2010. november 16-án az Újhegyi könyvtárban mutattuk be ismét az Én Hazám című müsorunkat a Kőbányai Írók, Költők Egyesületének. Szerencsére ez sikeresnek volt mondható.

Azonban történt egy ewlég komoly változás is:Kovács Attila Penge bejelentete, hogy Skóciába költözik, mert ott kapott állást. Azóta is ott él, és reméljük, hogy megtaláta a számítását. Mi mindenesetre vissza várjuk a Fényesw Tollazat soraiba, mert egy nagyszerű költő, és egy remek barát. Ittz szerenénk megköszönni Wágner Zoltán, Oszvald György, és Tényi Katalin segítségét. Nélkülük nem jöhetett volna létre ez a színező.

 

2010. decemberében jelent meg a vezetőnk, Bánfi Ilona "Helen" első kiuadványa, egy színező, Karácsony címmel, amely nagyon sikeresnek bizonyult szerencsére.    

 

A Fényes Tollazat  második születésnapi estjét egybekötöttük József Attilával, és a Költészet napjával az Arvisurában, amely már a Menü Bisztró Étterem nevet viseli. Vendégművészeink Tatár Rózsa, és Hámori András voltak. Miután lement az Irodalmi része az estnek, egy fantasztikus buli kerekedett belőle. Nagyon jó kis este volt.  

 

S hogy mi lesz a Fényers Tollazat jövője?Azt még nem lehet tudni. Mi mindenesetre nem adjuk fel. Hiszen az Irodalom szeretet sztámunkra a legfontosabb, és az, hogy az emberek elfelejtsék pár órára gondjaikat, problémáikat. Találkozunk jövőre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Memento

2011.11.22. 14:44, Tamás

2011.november 21-én helyezték örök nyugalomra az Óbudai temetőben Cecei Horváth Tibor költőt, a Kéhli vendéglő tulajdonosát,  aki 65 éves volt. A Fényes Tollazat tagjai.Bánfi Ilona, Wágner Zoltán és én kint voltunk a temetőben. Borongós, hüvös, őszi idő volt a temetésen, amelyet a Krúdy -kör tagjai szerveztek, és ahol rengeteg ember jelent meg. Nehéz jelzőket találni erre, éppen ezért csak annyit:a Fényes Tollazat Alkotói Kör őszinte részvétét fejezi az elhunyt családjának. Cecei Horváth Tibor nyugodjon békében! Béke poraira!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Fényes Tollazat első két éve (2.rész)

2011.10.27. 16:50, Tamás

2009 október 2-án a a Fényes Tollazat a Petőfi Művelődési Házban Radnóti Miklósról tartott emlékestet melyen már az állandó zenészek Adorján Lajos és Hullám Borbála is felléptek, az est díszvendége pedig Bolla Géza bácsi volt, aki ugyanott volt fogságban, mint Radnóti, ismerték is egymást. Az est nagyon felemelő és szép volt.

2009 október 30-án már én is csatlakoztam a csapathoz és az első fellépésem a "Szerelem jegyében" című esten volt. A "Szerelem lángja" című versemet olvastam fel. Bár nem voltam izgatott, de ennek elllenére majdnem felrúgtam a miokrofont. Azon az estén Attila véletlenül kiboritott az asztalra egy pohár sört, és míg ment a műsor, azt takaritottuk le, de azért remekül szórakoztunk. Egy hónappal később az "Őszi-  téli" szösszenetek című esten már csatlakozott hozzánk Horváth(Wágner) Zoltán költő is, így teljes lett a csapat. S ezzel 2009-ben le is zártuk az esteket. Úgy volt ugyan, hogy decemberben lesz még egy, de az nem jött össze.Így megújult erővel vághattunk neki a 2010-esévnek!

 

folytatása következik!

A Fényes Tollazat első két éve (1.rész)

2011.10.25. 13:39, Tamás

A Fényes Tollazat Alkotói Kör 2009 ápilis 3-án alakult meg hívatalosan. Alapitói Bánfi Ilona "Helen" és Kovács Attila "Penge" voltak. Hozzájuk csatlakozott Martin Viktória mint moderátor(Műsorvezető) 2009 tavasza és nyara elég sok fellépést hozott a csapat számára a Kőbányán lévő Zila vendéglőben. Én 2009 ápilis 3-án láttam először őket, és rögtön megtetszett az amit képviselnek:az Irodalom megismertetése, szerethetővé tétele midenki számára. Egészen máshogy épitették fel az esteket, mint mondjuk a KIKE: midenkinek több idő jutott, és a zene is fiatalosabb, lendületesebb volt.Persze akkor még nem voltak állandó zenészek, így vendégművészeket hívtak az estekre. Persze voltak bakik, de ez természetes, hiszen emberekről van szó. Egy jókedvű, vidám társaságot ismertem meg, és estéről-estére  erősődött bennem az érzés, hogy csatlkoznom kell hozzájuk.

 

Folytatása következik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért van bajban a Magyar Irodalom?

2011.09.27. 11:35, Tamás

Az Irodalom szerepe az, hogy megismertesse az embereket egy olyan világgal, ahol senki sem járt, méghozzá a képzelet segítségével. Ha jól van megírva, akkor az ember elmereng, elgondolkodik az irottakon, vagy csak egyszerűen jól szórakozik  Csak a világ nagyon megváltozott a XXI.század elején. Bár ezt már a XX.század végén is lehetett érezni, hogy valami végképp eltűnt. S ehhez köze van az Internetnek is. Hiszen az Internetet jól ki lehet használni, jó sok információ van rajta, de vissza is lehet vele élni. Ma már  sokan nem is könyveket olvasnak, hanem az Internetre feltöltött regényeket, verseket. Csakhogy ez nem potólja azt, ami a könyv adhat az embernek. 

A másik dolog az, hogy olyanok is tollat ragadnak, akik egyszerűen szólva nem valók az Irodalom tág világába. Mert  csak üzletnek látják ezt a világot, és semmi másnak. Ez elsősorban az ismert emberekre vonatkozik, például televiziós személyiségekre. Persze itt is vannak kivételek, de a legtöbbükre igaz, hogy  széltolók, és csak rombolják az Irodalmat, és elriasztják az olvasókat. Közben pedig nem veszik észre, hogy mennyi kárt okoznak mindenkinek.  

A harmadik dolog az írótársadalomra vonatkozik. Sajnos mostanában Kertész Ákos kijelentése borzolta a kedélyeket. Nem kívánom megismételni, hogy milyen sértéseket használt a Magyarokra,  de annyit hozzátennék, hogy ez csak őt minősiti. Na már most, ha egy író elveszti a fejét, és külföldön a rossz hírünket kelti, akkor mit gondolnak a többi íróról az emberek? Hogy mind olyanok, mint Kertész Ákos? Remélem, hogy nem. Mert ha mégis, akkor az elég szomorú lenne ránk nézve. A könyvkiadás amúgyis a mélyponton van, és ezzel csak még több olvasót taszítunk el magunktól.

S végül: sajnos Magyarországon függésben vagyunk a politikától. Ha könyvet szeretnénk kiadni akkor állami támogatásért kell kujtorogni-s még az sem biztos, hogy megadják- vagy jóban kell lenni a helyi önkormányzattal, vagy polgármesterrel. Sajnos a legtöbb írónak alig van pénze, így eléggé nehezen szedi össze a kívánt összeget , még akkor sem, ha alacsony példányszámban akarja kiadatni regényét, vagy verses kötetét. Természetesen ez csak a jéghegy csúcsa, és még rengeteg gond van. Azért én reménykedem, hogy egyszer majd jobb idők köszönnek ránk, de addig is szépen, lassan menni kell tovább, és alulról épitkezni. Elvégre a tetővel még sem kezdhetünk, mert az csak ránk omlana. Reménykedjünk, és bizzunk, mást nem tehetünk!

 

 

A felolvasó estek lényege

2011.08.27. 11:04, Tamás

A felolvasó estek lényege mindig is az volt, hogy az emberek megismerjék az írókat, költőket, és a műveiket. Természetesen mivel emberek vagyunk, így előfordulhatnak bakik:például eltévesztjük a szavakat, vagy a technikai feltételek miatt halk a mikrofon, vagy pedig torz, alig lehet érteni. Ugyanakkor ezeket a hibákat, bakikat lehet korrigálni, legközelebb jobban odafigyelni az ilyen apróságokra. 

Viszont egyvalamit nem lehet:túl hosszúra nyújtani a műsoridőt. Voltunk már olyan esten, hogy két órás volt, és nagyon untuk magunkat, ráadásul az előadók sem voltak a helyzet magaslatán. Ezekre a dolgokra nagyon oda kell figyelni. A Fényes Tollazat szakított azzal a hagyománnyal, hogy egy egyszerű száraz estet adjunk. Hiszen vannak versek, prózai írások a műsorunkban, de van zene is, ami -remélhetőleg-felrázza az embereket, hogy ne csak egy  monoton estet, hanem egy szórakoztató műsort lássanak, és elégedetten térhessenek haza.

Azt is szeretnénk, ha a műsor után ne rohanjanak  egyből haza, hanem maradjanak még ott, és beszélgessünk az estről, vagy akármilyen élményünkről. Szerintünk az is nagyon fontos, hogy az estek után leüljünk beszélgetni a közönséggel, vagyis  kapcsolatban maradjunk velük. Nem könnyű feladat, mert néha a dolgok összejönnek a fejünk felett, de ez sem állíthat meg minket!

 

 

 

 

 

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2013.03.11. 23:47
2012.08.12. 09:39
2012.06.17. 10:24
2012.01.03. 21:15
2011.12.03. 10:01
Friss hozzászólások
 
Tartalom

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)